hallon, banan, annanas, apelsin

Sitter och äter frukost, trodde enda fram till igår eftermiddag att jag skulle jobba men jag hade tagit fel. Sov hos baby inatt och nu är jag hemma igen eftersom han har gått till skolan. Jag passade på att gå inom konsum på vägen hem, förstår inte att de öppnar redan klockan 7 och stänger så sent som 23?! Jättebra, men jag hade nog själv inte velat jobba där, haha :)

Gjorde en smoothie till frukost.


ca: 2-2½ dl frysta hallon
i stor banan
ca 1-1½ dl annanas/apelsinjuice

mixa med stavmixern. Den blir ganska tjock, och därför äter jag den med sked istället... Så GOTT!

Rosa rosor

Blev ett par rosa ros-örhängen.



gjorde två fåglar också och annat smått, men det visar jag en annan dag. Inspiration till att pyssla med lera och skapa örhängen idag var från en blogg som Ida visade mig igår. Hon hade gjort små kaninörhängen, och jag blev så himla pysselsugen så jag var helt enkelt tvungen att göra något åt det idag, haha! :)

Ska vi spela schack?

Hej igen! Var en sväng på väla efter träningen idag! Inte så roligt att åka dit själv kände jag efter en stund och åkte hem igen.. Men jag hann köpa lite grejer, bland annat modellera som jag gjort lite saker av redan, visar senare... Nu har jag iallafall precis bakat kakor. Den här gången blev det schackrutor.



Det blev 2 plåtar, sammanlagt 72 kakor. I receptet stod det ca 50. ;)

Frukost.

godmorgon! Idag tänkte jag göra ett sånt där frukostinlägg som vissa kända bloggerskor gör, haha ;)


Jag ska snart iväg och träna och innan dess är frukost ett måste. 8




Det fick bli: en macka delad på två, en hel avokado, en hel paprika (orange är den godaste tycker jag) och te. Téet blev väldigt mörkgrönt idag, ser man ens att det är te, eller ser det ut som kaffe?

WDYTAMNS?

What do you think about my new socks?


Brunch

Chaki kom igår strax efter inlägget jag skrev och vi började laga maten ganska snabbt efter det. Båda var jättehungriga. gott som attan blev det, men jag glömde att fota. Men imorse/idag åt vi brunch och den fotade jag!



majsomelett! Så gott och så enkelt.

fyra ägg
knappt fyra msk vatten
majs (½-1dl)
svartpeppar
salt
smör

blanda försiktiskt ägg och vatten i en skål. (bara lite lätt med en gaffel) smaka av med salt och peppar. Fräs smöret och häll inte ned äggblandningen fören smöret slutat låta. Halvstek omeletten och häll sedan ner majs och låt ligga en stund till. När undersidan känns lagom hård, vänd omeletten och låt stelna. Men låt den vara ganska mjuk i mitten. Sen är den bara att servera. ;)


Fredagsmiddag

Äntligen fredagkväll!! Känns skönt att få sova ut en gång för alla, har varit så himla trött hela veckan och igår trodde jag att jag höll på att bli förkyld. Jag var hemma hos Chaki och näsan bara rann och rann och mina ögon var trötta, sen när jag vaknade imorse var jag fortfarande dödenstrött, men inte alls snorig och dann.

Ikväll kommer Chaki hit, eller han kommer när som helst. Vi ska laga mat. mat mat mat, är så hungrig efter träningen.. Har faktiskt smaskat lite godis som pappa tog med sig till mig igår när han kom på besök. En riktig mega påse! I vilket fall så blir kvällens middag; fullkornspasta med tonfisk och tomatröra, Zuccini, avokado, svamp och créme fraiche!!!! Ska bli så gott. Kan inte vänta tills han kommer... Det tar ju ett tag att laga maten också, för bövelen.

Ha en fin fredagskväll.


hade inte sagt nej till middag i new york istället ;)


Säger godnatt.

Har precis tagit en varm, varmare, varmast, het dusch. ush ush för det kalla vädret!! Försov mig imorse när jag skulle till jobbet! Jag hade ställt klockan på 04.35.. skulle tagit en buss 05.07 MEN! gissa när jag vaknade? klockan 6!! då ringde Chakis väckarklocka... Gissa om jag blev sur!? Skyndade mig som en galning och var klar på 10 minuter.. Hann med bussen som gick 06.14, himla tur. Även om det var störigt att jag försov mig så kan jag lugnt säga att det var skönt att sova 1½ timme längre. Har tränat ikväll också, men  jag var så trött så jag vet inte om det varnågon större mening, var mest yr när jag stod där och försökte ta mig igenom passet! aja så kan det vara ibland. Nu ska jag läsa Elle, dricka te och sen blir det godnatt. Tänker inte göra samma misstag imorgon bitti också.



sweet dreams.


Gaffelkakor.

Hej! i söndags hade jag en riktigt slapp och skön dag! Jag och Chaki sov alldeles för länge (premiär i nya lägenheten!) och det var kallt ute så det fanns inget speciellt att göra så jag bakade gaffelkakor. De bleeev så himla goda förjag bakade dem med riktigt smör och tro det eller ej! jag använde fiberhavregryn istället för vanliga havregryn. Guuud så goda de blev! Här kommer bild och receptet.



ca 30 (i boken står det 50, men jag gjorde mina en aning större)
200g Smör eller margarin
4 msk socker
1½ dl (fiber)havregryn
4 dl vetemjöl

sätt ugnen på 175 grader! Blanda smöret och sockret så det blir som en tjock, sammansatt massa. tillsätt havregrynen och mjölet och knåda till en deg! rund och fin. placera sedan minimuffinsformar på en plåt (går att lägga på bakplåtspapper eller en smord plåt också, men jag var rädd att de skulle smälta ut) och lägg i små bollar av degen, platta till och tryck sedan ett tryck med en gaffel. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter! Sen är det klara.. vänta någon minut med att provsmaka, för det är så så varma!!!!


nariga händer och ljuvliga Lund.

Hej! Idag har jag haft en lång dag på jobbet! städade så att händerna torkades bort, iprincip faktiskt. Mina händer blir så torra och nariga när jag jobbar :( Jag använder salva efter jobbet, men det finns ingen idé till att använda det medan jag jobbar för jag har ständigt händerna i vatten. På Zoégas har jag engångshandskar och det är super, men nu när jag är på Frigoscandia så har jag bara tillgång till gummihandskar och de är väldigt obekväma.

Strunt samma, efter jobbet kom mamma till mig och åt lunch på restaurangen som ligger på jobbet. Fisk och potatismos blev det, och ett enormt salladsbord! Så himla himla gott. Höll på att dö av hunger efter jobbet även fast att jag ätit två frukostar!! ;)

Nu ska jag och mamma ner till Lund för promenad, middag och mösterkonstruktionskurs.



imorgon kommer ett inlägg med recept! håll utkik.


grått grått, alltid flott.. rimmar inte.

Här kommer några snabba bilder på nya koftan, vad tycks?



Den är grå, men det ser nästan ut som den består av små små pixlar i svart och vitt! :)


Februari är snart slut. fira med fahlmansfika!

Tänker sätta igång och blogga mer nu efter flytten! Thats it! Slutsnackat om saken. Jag SKA! ;)

Iaf, efter jobbet idag träffade jag Shruti och mamma, vi var duktiga och gick till friskis för en timma i gymmet! Efter det gottade vi oss med en fika på Fahlmans, för min del blev det kaffe och äpplemust, höll på att kräkas tillslut av allt dricka.. Hade nämligen druckit en himlans massa vatten efter träningen också såklart.. Efter den goda fikan, som som sagt slutade i kräkkänslor tog vi en sväng in på H&M. Jag hittade en så så fin kofta som jag köpte, ska visa lite senare!! sjukt sjukt snygg.. Köpte även ett par fina strumpbyxor xom är så tunna att jag inte tillåts använda fören det blir lite mer vår utomhus. Men kanske på en fest?


Fikan på Fahlmans.


Lördagkväll

Heeeej! Var ett tag sen.. Har inte skaffat någon ny blogg än, vet inte ens om jag kommer göra det, men om jag gör det så skriver jag självklart adressen här också.

Nu har jag iallafall flyttat in i min fina lägenhet, har halv om halv kommit i ordning. Men det finns fortfarande mycket kvar att göra. Pappa var här idag och målade taket, det är en början.

Nu blir det melodifestivalen och vatten! Ha!


Blogg

Hej!

är så trött på min trista blogg, funderar på att skaffa en ny, liksom starta om på nytt nu när jag flyttar in till min lägenhet.. En roligare blogg på ett annat ställe. blogg.se är verkligen inte bra och det kanske går lättare på nåt annat ställe? Jag är så kass på allt vad gäller stilmallar, koder hit och dit. Förstår ingenting av det. Så om någon vet ett bättre ställe för en sån som jag så vore det skitbra. ;)


morötter och andra enorma grejer.

Sitter hos mamma, har precis varit ute på stan och druckit kaffe på älskade Fahlmans.. Snart åker mamma iväg till Ronneby för att spela bridge över helgen, själv ska jag hem till ida och äta lunchsoppa och enorma morötter som jag köpte på ICA. Fanns ännu större än de jag köpte också, typ 5cm i diameter. Helt sjukt, men tänkte att de är säkert inge goda, så de fick inte följa med, även om de var så häftiga att titta på. bla bla, babbel babbel.. hörs senare..

RSS 2.0