Första ögat klart!

Hej! Nu har jag operarat mitt första öga, vänster.. Känns skitbraförutom att det är ganska mycket som man inte får lov att göra nu i 1-3 veckor efter operationen plus att det byggs på efter det andra ögat..

När jag kom dit igår kom nervositeten, har inte känt en gnutta av det innan förutom när jag gick innan för dörrarna. Tänk så går nåt otroligt snett? Jag vill INTE bli blind. Skulle vara fruktansvärt. Men det var därför jag började medmitt sämsta öga, vänster. väl inne vidoperationsväntrummet fick jag massor av olika dropp plus en halv lugnande tablett. (nästa gång ska jag ta en hel, haha) Mamma var med mig hela tiden förrutom när jag opererade mig. Det kändes bra att hon kunde vara med när jag väntade. Blev lugnare av hennes närvaro.

Men sen var det dags. På med skoskydd och nätmössa, ner i en såkallad tandläkarstol och så ligga ner så långt som möjligt. Vilokudde under knäna och nacken och en sköterskas mjuka hand. Sinnessjukt starkt sken som blendade mig TOTALT. och jag började nästa gråta först. I med massor av vätska i ögat och sköljning hit och dit. Sen på med en skyddande duk och så klippte läkaren upp precis vid ögat. Kändes lite läskigt, trodde nästan han skulle klippa av ögonlocken på mig. Hela operationen tog nog ca en kvart. Blev lugnare med tiden men ibland kände jag en ilande känsla i ögat precis som du borrar utan bedövning hos tandläkaren. Fruktansvärda spänningar. Men efter allt var över tvättade de dem av mitt ansikten och sen kom en liten gnutta av rädsla. det svartnade för ögat. Jag frågade varför, och de förklarade att jag hade blivit graft bländad och att det skulle ge med sig efter ett tag. Sen kom jag ut till mamma efter att jag tackat personalen för deras lugna intryck och bra jobb. Satt mig i fåtöljen och kände att jag började gråta lite. Kanske av lättnad, kanske av att jag blivit bländad. Jag vet inte med lycklig var jag att jag hade avklarat första ögat. sen fick jag tryckdämpande medicin och ögondroppar igen, och de ska jag ta nu 10 respektive 5 dagar.


Ögat såg ganska läskigt ut efter operationen, lite halvdött sådär.


ska senare berätta för er vad jag inte får göra de närmsta veckorna, samt exakt vad det är för operation som jag gjort.

RSS 2.0