Day 06

Day 06 – Your day

Jag önskar att jag kunde skriva att jag haft en helt underbar dag, med massa skoj och mysigheter.. men nu råkar det vara helt tvärtom!

Igårkväll gick jag hem till Chaki, som jag inte hade träffat på hela helgen.. längtade ihjäl mig. Och vi hade så mysigt så mysigt.. Men vi somnade ganska sent, ungefär 3 tror jag klockan var.. Eller först somnade vi klockan 22, sen vaknade vi vid 12, sen var det lite sådär halvt sovande, halvt vakna, och till sist somnade vi klockan 3. Olyckligtvis vaknade jag av att min mobil ringde klockan 5. Jag tänkte vem i helsike kan det vara som ringer vid den här tiden? Sen förstod jag... Mary... min chef... och mycket riktigt var det så... jag skulle jobba... Jag kunde nästan inte hålla ögonen öppna... och jag ville verkligen inte gå ifrån Chaki som jag knappt hunnit träffa... men jag gick hem ändå såklart, åt frukost, tog en snabbdusch, sen körde pappa mig till Zoegas... Där har jag tillbringat större delen av min dag. Nu är jag trött, och har lite ångest över att jag ska dit imorgon också. Det är tyvärr så det är... Trivs inte så bra med dessa arbetstider... jag menar, jag går dit när det fortfarande är mörkt och jag slutar när det hunnit bli mörkt igen...
Efter jobbet stack jag till pappas jobb, när han sen slutade vid 4 åkte vi till Auktionskammaren för att hämta två tavlor med mamma. Efter det handla mat på konsum, hem, äta, duscha, fotbad, dator, blogg!

Kom dessutom på att jag skulle varit hos läkaren imorse.. Det är andra gången jag missar just det läkarbesöket.. Jag håller på att bli senil.

Day 05

Day 05 – Your definition of love

Det finns så många olika sorters kärlek. Kärlek till saker, kärlek till händelser, kärlek till platser, kärlek till drömmar, kärlek till djur, kärlek till familj och vänner... men den bäst käleken är ändå till sin älskade älskling och min älskade älskling är Chakris (Chaki) <3



Pludd <3

Thanksgivin´

Hej! Igår hade vi party här hemma! Vi firade lite Thanksgiving... Mest pga att Ezzy är här hos oss såklart!


Chaki och jag <3

Folk från två andra värdfamiljer!

dör <3

Veronica, Ezzy, Dakota och Shruti

Middag!!!!

Skratt :)

Så Amerikanskt!

Mysig kväll ♥

Day 04

Day 04 – What you ate today

x klockan 13 - ett kinesiskt chips
x Klockan 14.45 - tre knäckebröd med avokado
x Klockan 15.30 Ett äpple och två clementiner
när jag kom hem igen senare, höll jag på att dö av hunger...
x Klockan 17.00 Fil&müsli + två knäckebröd med kalkon..

Ska snart till Ida på tjejklubb, då blir det nog något mer att äta.

Day 03

Day 03 – Your parents

Mamma och pappa har alltid varit viktiga personer i mitt liv. Båda ställer upp för en när man behöver dem som mest och de är omtänksamma och snälla. Pappa har alltid varit lite av den som kan fixa och "trolla". Om det är något som man behöver men som inte går att fixas så kan han ändå på något lustigt sätt komma på en lösning. Han vet så himla mycket också och skojar alltid om saker. Så himla söt. ♥ 
  Mamma är min shoppingtvilling! Att göra stan med henne är så himla roligt. Och hon kan lära en att sy och laga mat. Hon är en sån som man kan berätta allting för utan att det känns konstigt och pinsamt. så söt ♥ 

Man kan nog säga att mamma och pappa inte bara är mina föräldrar, utan även mina fina små vänner. ♥

Day 2

02. Your first love.

När jag var riktigt liten, om det nu räknas, var jag lite småförälskad i Klas Klättermus. Jag tog ofta på mig lillebrors mushatt och försökte leva mig in i hans värld.  

När jag gick på dagis, umgicks jag varje dag med en kille som hette Erik. Jag tror inte att jag någonsin var kär i honom. Han var mer som min bästa vän. Jag minns att han sa till mig att jag var fin i uppsatt hår. Och jag kan än idag glädjas åt dem orden. Tycker att det var himla sött att en pojke i 4-5 år sa så till sin tjejkompis. 
  Men när jag gick i första klass var jag kär i en kille som hette Pontus. Han hade brunt hår, var kanske längst av killarna i klassen och vi satt bredvid varandra i klassrummet hela första året i skolan. Bestämmda platser alltså. Han var inte kär i mig och fick nog aldrig reda på att jag var det i honom heller. Han var, om jag minns rätt, tillsammans med Jennifer. en av klassens "sötaste" och "tuffaste" tjejer såklart!! så som det nästan alltid är. 

Efter alla dessa små och mindre små kärlekar genom åren är jag glad att alla gått åt skogen för annars hade jag inte varit tillsammans med Chaki idag <3 

Det var det hele.  

01

01. Introduce yourself.

Jag heter Emilia, kallas oftast och helst för Millan. Om exakt två månader från idag fyller jag 20 år och jag känner att det inte kommer ske några större förändringar än att jag blir äldre. Jag får visserligen handla på systembolaget, men vad gör det när jag nästan aldrig dricker alkohol?
  I somras tog jag studenten från 12 år i skolan. Efter fem år i skolan började jag på en skola med musikinriktining, det var precis innan det som mitt musikintresse började. Jag älskade Roxette och ville bli precis som Marie och Per! Efter grundskolan började jag på Nicolaiskolan, musikinriktning där också. Operaintresset blev stort och jag var helt säker på att jag skulle bli den bästa operasångerskan i världen. Min röst var, och är fortfarande (om jag får säga det själv) väldigt vacker.. Men! min notläsning räckte inte till för att komma in på den enda folkhögskolan jag sökte i våras. Så jag bestämde mig för att ta ett ledigt/arbetsår. Och här är jag nu! Jag kan nog kalla mig för vikarieanställd städerska (inte något yrke att rekommendera). Har jobbat till och från hela hösten, samtidigt som jag försöker hålla igång min sångröst. Jag försöker även lära mig att sy med hjälp av mamma och håller även på att sticka en halsduk som jag vill ska bli sådär 2-3 meter inom några månader. Får inte glömma att farmor lärt mig virka också, så jag håller mig i alla fall lite sysselsatt. Tyvärr så känner jag inte att det här räcker! Jag känner mig väldigt rastlös på många sätt. Jag längtar efter att få sätta mig i ett stort flygplan och åka till någon storstad och bara vara, jag längtar också efter att få flytta hemifrån och kanske ihop med min vackra fästman (som han fint nog faktiskt är sedan snart fyra månader tillbaka). Nu finns det inte mycket att göra åt någonting mer än att bara infinna sig att livet är såhär ibland och snart är det jul och nyår, sen kommer en ny vår och fåglarna börjar kvittra och vips så sitter jag i ett stort flygplan påväg till Eric i Florida! Och sist men inte minst få en ny chans till en folkhögskola någonstans!

List

Tänkte starta en sån här idag.

Day 01 – Introduce yourself
Day 02 – Your first love
Day 03 – Your parents
Day 04 – What you ate today
Day 05 – Your definition of love
Day 06 – Your day
Day 07 – Your best friend
Day 08 – A moment
Day 09 – Your beliefs
Day 10 – What you wore today
Day 11 – Your siblings
Day 12 – What’s in your bag
Day 13 – This week
Day 14 – What you wore today
Day 15 – Your dreams
Day 16 – Your first kiss
Day 17 – Your favorite memory
Day 18 – Your favorite birthday
Day 19 – Something you regret
Day 20 – This month
Day 21 – Another moment
Day 22 – Something that upsets you
Day 23 – Something that makes you feel better
Day 24 – Something that makes you cry
Day 25 – A first
Day 26 – Your fears
Day 27 – Your favorite place
Day 28 – Something that you miss
Day 29 – Your aspirations
Day 30 – One last moment


Drömhalsduken

Hej! Här kommer ännu ett inlägg där garn är inblandat, hoppas det inte är tjatigt!
Jo det är så att jag har börjat sticka en halsduk! I onsdags efter sånglektionen som jag har på Söder, gick jag till en garnaffär som ligger precis intill ABF-huset! Jag skulle egentligen bara köpa det där lila garnet till toffsarna, men det blev lite mer än så, hihi! Jag köpte ett lager fint garn i rosa/vita nyanser och även stickor tjocklek 10! Så nu ska det stickas.



Jag använder tre olika garn samtidigt så att halsduken ska bli tjock och mer levande!
Färgerna som jag använder är laxrosa, ljusrosa och gräddvit. Lite Marie Antoinettekänsla!!!!

(olyckligtvis har maskh********a hakat upp sig nu, så jag måste be mamma om lite hjälp)

garnboll

Tänkte visa hur man gör en klassisk garnboll! :)

Klipp ut två runda ringa, av önskad storlek. Och i ringarna klipper ni ännu en ring i mitten. Såhär:


Välj ett fint garn. Jag valde lila, eftersom det passar till min lila halsduk!


Klipp av en lång, lång bit garn... och börja snurra...


snurra tills det inte finns något hål längre... Ta hjälp av en virknål eller liknande i slutet.


Tryck ner en sax i sidan av garnet så att du hittar mellanrummet mellan pappersbitarna.


Klipp försiktigt...


Knyt sedan många knutar mellan pappersbitarna och dra av pappret.
Gör tillslut vad du vill med din boll.


Jag satte min/mina på min halsduk, för att piffa till den lite.

Annars kan du använda gult garn och göra kycklingar till påsken, eller röda och smycka till med tomtar till julen! Man kan göra precis vad som helst med fina små bollar!


Fredagkväll=uppe.sent.sova.länge

Nu ska jag hem till älskling. ♥



hoppas det blir ungefär så här. godnatt


Knappar

Hej mitt i natten! Jag borde sova, men istället för det sitter jag uppe och syr lite. Har precis bytt knappar på min kofta. Se här!

FÖRE:


EFTER:


Ska visa den på någon gång också. Men det är alldeles för sent för det nu.
Måste sova. bon nuit!


Skogspromenix

Mitt friskiskort har gått ut, och det är svindyrt att köpa ett nytt nu när man inte är student längre. 3800:- Och ändå så är de billigast och närmast i stan. Visst  jag har känat lite pengar nu, och mer jobb blir det i jul... men jag drar mig ändå för att köpa påladdning. Så idag tog mamma och jag på oss powerwalkskorna och började dagen med en milrunda i skogen!!!!


det såg ut såhär.


Chihuahua

Åhhh vad jag vill ha en sån här liten figur!!!!



helst ska den vara lite crazy och mycket kelig!

Frisyr.

Härom kvällen när jag var hos min pojkvän såbad jag honom att klippa mitt hår! Det blev så jädrans bra. Gå ifrån att ha betalat över 590:- till 270:- till 0:- kan ju bara inte bli bättre. Eller hur? Ska visa bilder!



okej, det syns inte jättebra såhär. Men han har klippt det mer rakt. pyttelite längre framtill på BÅDA sidor, och inte bara på ena sidan som det var innan. Funderar på om vi ska ta bort de toffsarna också. Men det känns bra att längden är den samma både på vänster och höger sida, samt bak! Känns inte längre som en utväxt frisyr.


fina fina


skoooor <3

Törst eller tröst?

Jag tror jag vill ha!

 

Men jag vet inte, de kanske är för höga? 12 cm


Bilder från igår.

IGÅR!

x vaknade hos baby
x åkte till tygaffär med mamma
x ... stannade där typ flera timmar!!!!
x Åkte till IKEA och åt god go ceasarsallad. älskar kyckling.
x Vi skulle åka hem, men åkte olyckligtvis åt fel håll, så vi hamnade nästan i TRELLEBORG!!!!
x Fick panik, panik. Men kom rätt till sist och lyckades komma till HBG i rättan tid ändå!
x Vi stannade för fika hos Ida och Marcus. Chaiteeee.
x Fick nycklar och åkte hem!
x åt ungefär världens godaste efterrätt, som Ezzy gjort. herregud!!!! typ créme caramel
x Fixi fixade mig.
x träffade Emelie klockan halv tio! Satt på en bar i några timmar.
x Följde med henne till Göteborgsbussen kvart i tolv.
x Gick hem
x Träffade Chaki ungefär 01. Gick till Max och åt pommes..
x Gick hem till honom och kollade på Panda Kung-fu eller vad den nu heter.
x Somnade nog 4 tror jag.




haha :)


Millis in the webcam.

Hej igen! Sitter och väntar på att min fästman ska höra av sig till mig. Jag ska sova hos honom och sådär. Så medans jag väntar tar jag lite olika lustiga och mindre lustiga cambilder som jag tänkte dela med mig av!

Måste säga att jag tycker mitt hår börjar bli riktigt långt nu. Till skillnad från innan i alla fall.

okej man kanske inte riktigt såg längden där visst.. nejnej!!
En annan sak jag måste säga är att ansiktsfärgen blir så äcklig i webcams :S

 


At mamas!

Hej! Nu är jag och pappa hos mamma. Mamma är däremot inte här, hon är och spelar bridge. Saken är den att pappa har hjälpt henne med att sätta upp lite tavlor på hennes väggar och så. Och dessutom har Esmeralda tjejmiddag så vi ville låta dem vara ifred! Har precis snackat med Eric på skype en timme. Jättekul att höra ifrån honom. Var nästan 2 veckor sen sist tror jag!! Vi ska bara snacka en gång i veckan framöver, så han inte får alldeles för mycket hemlängtan. ;) Innan mamma åkte till Rödbetan åt vi lite kvällsmat här. Jag fixade iordning en sallad till maten och tyckte att den blev ganska fin, så jag fotade den. Ni får även en bild på mina höstskor som jag köpte förra hösten. Älskar dem och detta är typ första dagen jag använder dem på ett långt tag.



Mobiler och webcams ger ju inte direkt världens bästa bildkvalité men jag hoppas att ni förstår att salladen såg lite mer apptitlig ut i riktiga livet.

hej svej i lingonskogen.


Lanvin

Hej! Jag vet inte i hur många bloggar jag har läst om det nya kollektionen som snart kommer till H&M! Har också läst att det är lite för dyrt osv, Meeeen jag har hittat en klänning som är så hysteriskt fin! Fin Fin Fin!!!! Herregud och jag kom på en jättebra grej som jag fick av farmor i studentpresent i somras. Nämligen 1000:- till en klänning. Och den tusenlappen finns fortfarande så kanske att jag köper mig en sån klänning. Vi får se.

Jag älskar den.



Så jäkla snygg.

Andra november

Redan kväll igen. Känns som det var nyss jag satt och skrev här i min säng. Men det var igår. Jag gick hem till Chaki en stund efter sista inlägget igår kväll. Vi tittade på National Treasure och Jakten på lycka. Åh den sistnämnda är så himla bra!!!! Vi drog några sorgsna och glada suckar medans vi låg och tittade på den. Och var tvugna att krama varandra extra hårt när frun lämnade sin man.. sorgligt sorgligt. När sista filmen var slut var klockan lite över halv två. Och Chaki hade ställt sin väckarklocka på 6. Tror ni att han orkade kliva upp? Nop. Vi sov till elva! Ungefär nån timme senare gick jag till Knutan och träffade pappa och Tomas. De hade varit i Helsingör. Kände att jag ville umgås lite med dem, så vi gick till Fahlmans för en fika och sen gick vi till Dunkers för en uställning. Jätteroligt! Nu är vi hemma igen. Mamma står och lagar mat för kvällens stora middag. Pappa och Tomas springer omkring och plockar med en massa grejer från farmor. Ezzy sitter på sitt rum och jag sitter här. Ska snart ut och hjälpa till med äpple- och kardemummasåsen!

Här får pappa sitt huvud avhugget av giljotin på Dunkers. (på låtsas förstås)


Inbakad fläta

Såhär önskar jag att jag kunde ha mitt hår varje dag! ALLDELES FÖR FINT.



Om det ändå fanns någon som kunde fixa mig så varenda morgon.
åhh majj daawd. goodh!


Hur är läget? Det är första november, alltså snart december.

Hej! Nu ska jag snart tvätta bort allt kladdigt smink som jag har i mitt ansikte, för att kladda på lite nytt. bara lite den här gången tror jag. Tvn i mitt rum står på, så jag tänkte kolla på Top model. Så himla störigt att programmets sötaste tjej åkte ut sist. Hon var helt klart en vinnare. Inte för att jag brukar följa några program som går. Och inte för att jag följer Top model heller. Jag bara råkade kolla, och eftersom jag är hemma ikväll några timmar till, så tänkte jag kolla på det idag också. Jag gillar Top model. 
  Måste säga att den här dagen har gått så fort att jag inte hunnit blinka. Jag gick upp ungefär fem över nio, gjorde iordning mig snabbt, snabbt. Var utanför ytterdörren strax efter tio. Då promenerade jag hem till Chakris. Han låg och sov och blev jätteöverraskad när jag satt på hans sängkant då han vaknade. Var hos honom ungefär 2,5 timma. Sen gick jag iväg och åt lunch med mamma på Papi. Riktigt god lunch. Majskyckling med couscous eller bulgur och två goda såser. oh my god. Efter lunchen gick vi till Husqvarnabutiken och frågade om sykurser som inte fanns. Då gick vi istället och köpte tyget och mönstret till min klänning. en snabb fika på Fahlmans fick avsluta dagens stadsbesök, för sen gick vi hem och lagade en varmsallad. Herregud vad god den blev också. Klockan halv 6 åkte mamma till bridgen och jag satte mig vid datorn. För ungefär en timme sen gick Esmeralda till sin volleybollträning, vilket betyder att jag är hemma helt själv eftersom katten också är ute på äventyr. Men snart är det min tur. Om man kan kalla det för äventyr. Jag ska hem till honom så att jag kan sova lite bättre. Imorgon blir nog en ganska bra dag, för då är Tomas och pappa här. Och vi ska nog hitta på nåt skoj. Kan inte minnas när pappas bror var här senast. Vet inte om han varit här sen mamma och pappa gifte sig. Vilket betyder att han aldrig varit här sålänge jag har levt. 

Känner mig inte riktigt nöjd med min vardag.


starkiss

Klänning

Idag var jag i en ganska så nyöppnad tygaffär i stan. Jag var sugen på att sy en klänning. Jag kan inte precis sy, men det ska det bli ändring på och mamma ska hjälpa mig! Jag köpte ett svart, fint tyg. Lite halvblankt sådär, och ganska tunnt men inte för tunnt. Helt perfekt tror jag.



modellen är ganska lik den här, men ändå inte. Min kommer bli lite mer hängande och lite mer öppen i ringningen. Och svart såklart! Funderar på att ha en rosett i midajan i spettstyg. Skulle vara väldigt fint tror jag.

jubjub.

RSS 2.0